Trump pregătește închiderea aplicației chinezești Tik Tok

-


Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri seara, că analizează în prezent mai multe alternative de a acţiona în privinţa aplicaţiei video TikTok a firmei chinezeşti ByteDance, neexcluzând posibilitatea interzicerii acesteia, scrie Reuters.

„Analizăm TikTok. Este posibil să interzicem TikTok. Este posibil să facem şi alte lucruri. Există câteva opţiuni. Dar se întâmplă multe. Deci, vom vedea ce se întâmplă”, a declarat președintele SUA, Donald Trump.

Pe 7 iulie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo a declarat, că Statele Unite ale Americii ar putea interzice mai multe aplicaţii de social media chinezeşti, inclusiv TikTok. Acesta a sugerat, în timpul unui interviu, că această măsură este posibilă, adăugând că autorităţile americane iau lucrurile foarte în serios.

Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.

„TikTok este condusă de un CEO american și are sute de angajați în SUA”, a declarat un purtător de cuvânt la companiei după comentariile lui Pompeo.

TikTok, care este deţinut de start-up-ul ByteDance din Beijing, a fost deseori criticat de politicienii americani care acuză faptul că aplicaţia este o ameninţare la securitatea naţională, din cauza legăturilor sale cu China. Aceştia au susţinut că aplicaţia ar putea fi obligată să coopereze cu Partidul Comunist.

Totuşi, TikTok a explicat că operează independent de ByteDance şi că datele colectate sunt stocate în afara Chinei, aşadar aceastea nu sunt supuse legilor de la Beijing. De exemplu, datele utilizatorilor americani sunt stocate în SUA, iar o copie de rezervă este în Singapore.

Platforma, care le permite utilizatorilor să înregistreze clipuri video scurte, a explodat din punct de vedere al popularităţii în toată lumea. A devenit prima aplicaţie de social media chinezească care a dobândit o asemenea recunoaştere în afara Asiei, cu 315 milioane de descărcări în primele 3 luni ale anului, depăşind orice alt record stabilit anterior, potrivit companiei de analiză Sensor Tower.

Citește și:

Pentagonul întăreşte Flancul Estic al NATO. O mie de militari americani şi o structură de comandament vor fi amplasaţi în Polonia


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.