Trump, în campanie electorală la Muntele Rushmore. Peste 7500 de persoane, aşteptate la eveniment

-


Preşedintele american Donald Trump va vizita Muntele Rushmore pentru a marca Ziua Naţională a Statelor Unite. Evenimentul va avea loc în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a protestelor băştinaşilor americani, scrie BBC News, potrivit Mediafax.

Cu ocazia vizitei lui Donald Trump, deasupra muntelui care prezintă feţele a patru preşedinţi americani va fi organizat un foc de artificii uriaş. La eveniment vor participa circa 7500 de persoane care vor avea la dispoziţie măşti de protecţie, dacă vor dori să poarte, deşi acest lucru nu este obligatoriu.

De asemenea, organizatorii nu au anunţat niciun fel de măsură privind distanţarea socială.

Vizita lui Donald Trump a stârnit temeri cu privire la o potenţială răspândire a Covid-19, dar şi privind izbucnirea unor incendii de vegetaţie, având în vedere focul de artificii care va avea loc deasupra pădurii. Astfel, gestul acestuia de a celebra 4 Iulie la Mount Rushmore a dus la proteste din partea grupurilor de băştinaşi americani. Aceştia sunt nemulţumiţi că monumentul a fost construit pe un teren sacru al tribului Sioux.

Decizia organizării unui eveniment şi în contextul în care la nivelul Statelor Unite este dezbătută intens problema statuilor generalilor din cadrul Confederaţiei şi ale proprietarilor de sclavi, iar doi dintre foştii preşedinţi înfăţişaţi – George Washington şi Thomas Jefferson – erau proprietari de sclavi.

Citeşte şi:

Jean Castex, desemnat premier al Franţei de către preşedintele Macron


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.