O nouă etapă în ancheta pentru destituirea lui Trump. Se caută argumente de natură constituţională

-


Astăzi, în Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA, se va derula faza a doua din cadrul anchetei pentru destituirea preşedintelui SUA, Donald Trump, acuzat de abuz de putere în chestiunea ucraineană. De asemenea, congresmenii vor consulta specialişti în drept constituţional pentru a se vedea paşii care vor fi urmaţi pentru finalizarea procedurii juridice în cazul mandatului preşedintelui SUA.

 

Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor controlată de democraţi a încheiat marţi prima fază cu un raport de 300 de pagini. Raportul a fost adoptat strict prin voturile democraţilor, republicanii sprijinindu-l ferm pe Trump. Astfel, Donald Trump este acuzat de abuz de putere pentru că, împreună cu cercul său de apropiaţi, a desfăşurat o „campanie de presiuni” pentru a obliga Ucraina să îl ancheteze pe rivalul său politic democrat Joe Biden, înaintea alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

În acest context, Trump ar fi condiţionat o întâlnire la Casa Albă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi un ajutor de aproape 400 de milioane de dolari de un anunţ al Ucrainei privind deschiderea unei investigaţii de corupţie împotriva lui Biden.

„Dovezile privind proasta conducere a preşedintelui sunt copleşitoare, la fel şi dovezile privind obstrucţionarea Congresului. Preşedintele a pus interesele politice personale deasupra intereselor naţionale ale SUA, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenţial din SUA şi a pus în pericol securitatea naţională”, se arată în Raportul elaborat de către majoritatea democrată.

Pe de altă parte, Casa Albă a denunţat acest proces ca fiind un „simulacru”. Un raport realizat de republicani denunţă întreaga anchetă pentru destituire, acuzând faptul că investigaţiile împotriva preşedintelui sunt făcute de „birocraţi nealeşi”. În schimb,
echipa de avocaţi a lui Trump nu va participa la audiere, consilierii săi spunând că nu vor să legitimeze acest proces. El îi acuză pe democraţi că încearcă să îl destituie din prima zi a preşedinţiei sale.

Citeşte şi:

Noi dovezi ale comisiei de anchetă în cazul lui Trump. Ucraina Gate se complică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.