Trump susține că un vaccin anti-COVID 19 va fi disponibil în piață într-o lună

-


„Suntem aproape de un vaccin. Suntem la distanţă de câteva săptămâni până îl vom avea. Ar putea fi trei sau patru săptămâni”, a declarat Donald Trump, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri organizată într-o primărie, cu alegători din Pennsylvania, difuzată la ABC News.

De asemenea, președintele SUA a reluat idee vaccinului anti-COVID 19 la postul Fox News unde a spus că acesta ar putea fi diponibil în piață, în  „patru săptămâni, sau ar putea fi opt săptămâni”.

În schimb, liderii Partidului Democrat s-au declarat îngrijoraţi de presiunea politică a lui Donald Trump asupra autorităţilor sanitare guvernamentale şi asupra oamenilor de ştiinţă pentru a accelera aprobarea unui vaccin, la timp pentru a inversa tendinţa privind intenţiile de vot în sondaje înaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie, unde se va confrunta cu Joe Biden.

Potrivit unor experţi epidemiologi, inclusiv directorul Institutului american de boli infecţioase, Anthony Fauci, omologarea unui vaccin ar trebui cel mai probabil să aibă loc la sfârşitul anului.

Întrebat la ABC News despre motivele care l-au determinat să minimalizeze gravitatea pandemiei de coronavirus, care a făcut până acum aproape 200.000 de decese în SUA, Donald Trump a dezminţit asta.

„Nu am minimalizat-o. În realitate, în privinţa multor lucruri, i-am exagerat importanţa în ceea ce priveşte acţiunile derulate”, a adăugat președintele SUA.

De asemenea, acesta i-a declarat deschis jurnalistului Bob Woodward, în timpul unor interviuri înregistrate pentru noua sa carte, ”Rage”, apărută marţi, că a decis deliberat să ”minimalizeze” pandemia pentru a evita să îi îngrijoreze prea tare pe americani.

Citește și:

Peskov: „Lukaşenko rămâne preşedintele legitim al ţării şi interlocutorul lui Vladimir Putin”

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.