Trump vrea să reformeze Banca Mondială. Propunere surpriză la șefia instituției

-


Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a desemnat miercuri seară pe David Malpass pentru funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, care are misiunea de a reforma instituţia internaţională, scrie Mediafax.

 

David Malpass, subsecretar pentru Afaceri internaţionale în cadrul Departamentului Trezoreriei din SUA, a fost consilier economic în echipa de campanie electorală a lui Donald Trump. Acesta ar urma să îl înlocuiască în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale pe Jim Yong Kim, care a demisionat recent din funcție.

Malpass a lucrat şi în cadrul Administraţiei George H.W. Bush şi a fost economist-şef la grupul de investiţii american Bear Stearns. El va încerca să ofere Statelor Unite un rol mai influent în cadrul Băncii Mondiale, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington, citat de site-ul Axios.com.

Pentru a deveni preşedinte al Băncii Mondiale, David Malpass trebuie să primească aprobarea reprezentanţilor ţărilor care deţin controlul asupra Consiliului de administraţie al instituţiei.

Citește și:

Trump, discurs fluviu în Congres despre „Starea Naţiunii”: „Nu este nimeni în lume care să poată concura cu SUA”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.