Tudorache a trecut peste ordinul lui Firea. Două grădinițe sunt deschise

-


Școlile și grădinițele ar trebui să rămână închise toată săptămâna, printr-un ordin la primarului general, Gabriela Firea. Și totuși, edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a decis să redeschidă  joi și vineri două grădinițe.

„Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, citat de cetășeanul.ro.

Astfel, joi şi vineri, între 7.30 şi 18.00, vor fi deschise pentru preşcolari şi şcolarii de până în clasa a IV-a cele două sedii ale Grădiniţei nr. 206 din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea nr.156, care poate găzdui 75 de copii şi, respectiv din strada Witting nr.15, care poate găzdui 100 de copii.

Cei mici vor beneficia de masă caldă şi supraveghere de specialitate. Părinţii trebuie să prezinte, la aducerea copiilor, orginalul sau o copie a cărţii de identitate.

Primarul Capitalei a anunţat marţi, în cadrul comandamentului de vreme rea, că şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna, din cazua gerului.

„Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în primul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, declara marţi Gabriela Firea.

Mai puteți citi și:

Să stea Firea cu piciul tău? Până la urmă Digi 24 e Antena 3 a celorlalți

Cât de real este ajutorul oferit de edilul-șef al Capitalei părinților care nu au cu cine să-și lase copiii acasă


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.