Tudorel Toader ar putea prezenta raportul privind activitatea DNA

-


Ministrul Justiţiei consideră că sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul acuzaţiilor aduse DNA şi Laurei Codruţa Kovesi ar prelungi prea mult soluţionarea problemei.

„Nu voi sesiza Inspecția Judiciară, consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea Inspecției Judiciare pentru că, dacă am sesiza, ne-ar prelungi cu mult, ar trebui să așteptăm soluționarea, rezultatele Inspecției Judiciare (…) Nu are sens să așteptăm Inspecția Judiciară să ne spună ce? Să confirme a «n»-a oară ceea ce știm”, a declarat Tudorel Toader, la postul Antena3.

Potrivit acestuia, scandalul care izbucnit în cadrul DNA are şi un efect pozitiv.

„Dacă lucrurile așa stau, e foarte bine ca românii sa cunoască adevărata față a modului în care, uneori, se face activitatea de urmărire penală, ca românii să vadă dacă se respectă sau nu ceea ce Constituția spune că este prezumția de nevinovăție”, a adăugat Tudorel Toader.

El a mai spus că are două variante în momentul de faţă: să prezinte raportul privind activitatea DNA, pe care a precizat că-l poate „prezenta oricând sau să vină în Parlament cu un raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DNA și DIICOT.

„Voi prezenta și concluziona. Acum avem o altă temă, chiar dacă a trecut un timp, chiar dacă unii au spus ca trebuia să iau o poziție mai repede, mai rapidă, eu apreciez contribuția tuturor la aflarea adevărului, la scoaterea la iveală a celor semnalate”, a conchis Tudorel Toader.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că îi cere ministrului de Justiţie să revină de urgenţă în ţară din turneul pe care îl efectuează în Japonia.

Mai puteţi citi şi: Craiova, lider în topul celor mai murdare spitale din România

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.