Tudose s-a decis în privinţa Pilonului II de Pensii

-


Premierul Mihai Tudose este de părere că Pilonul II de pensii trebuie să fie optional, iar fiecare angajat va contribui după cât doreşte.

Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunțăm populația, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii. La pilonul I, la pilonul II… Toți la pilonul I… Nu desființează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”, a declarat Mihai Tudose, într-un interviu miercuri seara, la postul Digi24.

Potrivit acestuia, Executivul  analizează posibilitatea ca de anul viitor  românii să decidă singuri dacă vor sau nu ca pensia lor să fie administrată şi de fonduri private, nu doar de către stat.

El a mai spus că nu va  exista o  naţionalizare a Pilonului II de pensii după cum declarase în urmă cu o săptămână.

Iniţial, Cabinetul Tudose ar fi dorit să  diminueze de la 5,1% la 2,5% contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), măsură care ar fi afectat dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor în cadrul acestui sistem.

Citeşte şi: Ungaria, aliatul României

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.