UPDATE. Criză în Pro România! Ponta: „Deciziile îi aparţin!”

-


UPDATE 11.42: ”Majoritatea absolută a celor din ProRomânia a decis să NU susţinem Guvernul PNL Orban. Domnul Tudose a fost în dezacord cu această decizie şi, în consecinţă, a decis să demisioneze din ProRomânia. Este dreptul său şi deciziile îi aparţin!”, a declarat Victor Ponta, pentru ştiripesurse.ro.

 

Europarlamentarul Mihai Tudose a postat, luni dimineaţă, pe contul său de Facebook o copie a demisiei sale din Pro România, formaţiunea condusă de Victor Ponta. De asemenea, acesta şi-a trimis demisia la partid şi a precizat că va vorbi mai târziu despre motivele care au stat la baza deciziei sale.

 

sursa foto: Mihai Tudose-Facebook

”Doar atât. Deocamdată…..”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

De asemenea, în cerere, Tudose solicită filialei brăilene să ia act de demisia sa din calitatea de membru al Pro România.

”Motivele acestui act, şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, arată Tudose în cererea sa de demisie.

În ianuarie 2019, fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România, partidul lui Victor Ponta. „Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” …

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer…”, scria atunci pe Facebook Mihai Tudose.

Ştire în curs de actualizare.

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.