Turcia va găzdui un summit pe tema migrației

-


Liderii europeni au convenit joi, în cadrul reuniunii de la Valletta, să-l invite pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la un summit la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie, să examineze mijloace de stopare a afluxului de migranţi către Uniunea Europeană, relatează Reuters online, citat de Mediafax.

UE este angajată într-o „cursă contra cronometru” în vederea salvării spaţiului Schengen şi pentru a implementa un control consolidat al fluxurilor migratorii la frontierele externe, a subliniat Donald Tusk, preşedintele Uniunii.

Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, care conduce în prezent negocierile cu Ankara, a propus ca summitul cu preşedintele turc să aibă loc pe 22 noiembrie, însă preşedintele francez François Hollande a anunţat că această dată nu convine.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că nu s-a stabilit încă o dată a acestui summit şi a evocat posibilitatea ca acest el să aibă loc la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon