Uber și Taxify, în pericol din cauza guvernării PSD-ALDE

-


Începând de joi, va intra în vigoare „ordonanța taximetriștilor”, ceea ce poate însemna începutul sfârșitului pentru Uber si Taxify, acestea fiind nevoite, pentru început, să își restrângă drastic activitatea. În aceste condiții, prin grija actualilor guvernanți, transportul alternativ, care oferea condiții decente de călătorie prin orașe, nu va mai fi accesibil decât unui număr restrâns de români.

 

La această situație s-a ajuns din cauza unei ordonanțe de urgență a Guvernului, dată sub presiunea taximetriștilor care au blocat de câteva ori Piața Victoriei, și care stipulează că singurii care mai au dreptul să desfășoare astfel de activiți vor fi taximetriștii cu licențe valabile.

Șoferii de UBER și TAXIFY care nu dețin astfel de licențe vor fi sancționați începând de joi, 16 mai, cu amenzi de până la 5.000 de lei și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni, dacă sunt prinși că trasportă persoane contra cost.

„Activitatea platformelor de ridesharing va fi grav afectată în România în următoarele zile. Chiar dacă aplicațiile vor continuă să funcționeze, pentru că acestea deservesc milioane de utilizatori, în mii de orașe din toată lumea, în România, din cauza lipsei unei reglementări specifice și a intrării în vigoare a unor prevederi din legea taximetriei care pot da naștere unor abuzuri împotriva șoferilor parteneri, activitatea acestora poate ajunge aproape de zero. Este posibil ca mulți dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre să nu găsească o mașină sau să aibă un timp de așteptare extrem de mare, din cauza reducerii activității șoferilor înscriși pe aceste platforme”, a declarat președintele Asociației Coaliția pentru Economie Digitală, Cătălin Codreanu, citat de ziare.com.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.