UPDATE: Udrea își așteaptă vineri sentința în dosarul Gala Bute. ICCJ a dat un ultim termen: 9 mai

-


UPDATE 15.03: ICCJ a amânat verdictul în cazul Galei Bute până în data de 9 mai.

 

UPDATE 14.01: ICCJ a decis că Elena Udrea nu este refugiat politic întrucât se află în proceduri pentru obținerea acestui statut în Costa Rica, iar Rudel Obreja insistă să dea o nouă declarație în dosarul Gala Bute.

UPDATE 11.32: Elena Udrea a trimis o adresă la ICCJ prin care susține că are calitate de refugiat politic în Costa Rica și cere o audiere prin intermediul unei comisii rogatorii.

Știrea Inițială:

Fostul deputat PMP, Elena Udrea va primi vineri sentința definitivă în Gala Bute la ICCJ, după ce în primă instanță a primit o condamnare de 6 ani de pușcărie.

 

Înainte de pledoariile finale ale avocaţilor şi procurorului de şedinţă, în sala de judecată ar urma să fie audiaţi Rudel Obreja, Tudor Breazu, precum şi omul de afaceri Adrian Gărdean, ultimul fiind martor-denunţător în dosar, scrie news.ro.

Elena Udrea a fugit din mijlocul lunii ianuarie în Costa Rica, iar la termenul anterior a anunţat prin avocaţii săi că doreşte să dea o declaraţie în cadrul procesului, însă nu se poate prezenta, deoarece este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu se deplaseze.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

ÎCCJ a mai decis ca fostul ministru Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane de euro despăgubiri.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Citește și:

Totul despre scanarea corporală completă. Este sau nu benefică pentru sănătatea noastră?

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.