UE ar putea accepta și un Brexit fără acord

-


Uniunea Europeană ar prefera să existe un acord pentru Brexit, dar este pregătită pentru eventualitatea că nu se va ajunge la nicio înţelegere cu Regatul Unit, a declarat, marţi, Comisarul european pentru piaţa unică, Thierry Breton.

Evaluarea progreselor în chestiunea acordului pentru Brexit va fi evaluată joi şi vineri de liderii UE. În schimb, Premierul britanic Boris Johnson a declarat că ar dori să afle până în 15 octombrie dacă se poate ajunge la un acord.

La rândul său, Thierry Breton a susţinut că ”preferăm un acord, dar nu cu orice preţ, iar dacă nu va fi niciun acord, suntem pregătiţi. Vămile noastre sunt gata pentru lipsa unui acord şi este urgent să se pregătească pentru asta şi vămile britanice”.

Reuters a dezvăluit joi că în document i se va recomanda negociatorului-şef al UE, Michel Barnier, să intensifice dialogul cu Londra pentru obţinerea unui acord şi implementarea acestuia începând de la 1 ianuarie 2021.

Cei 27 de şefi de state şi guverne mai urmează să decidă şi accelerarea pregătirilor pentru cazul în care nu se va ajunge la un acord, iar separarea economică se va face brusc, fără înţelegeri care să permită evitarea tarifelor şi contingentelor vamale.
Liderii europeni vor transmite de asemenea Regatului Unit că trebuie să implementeze integral tratatul deja semnat cu UE, mai arată proiectul de decizie deja întocmit.

Citește și:

Trump participă miercuri în Iowa la primul său miting electoral după ieșirea acestuia din carantină


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.