UPDATE. Iordache s-a lepădat de Dragnea: „Bate câmpii. Am modificat statutul!”

-


UPDATE 19.15: Deputatul PSD, Florin Iordache a taxat dur acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea de contestare a Congresului PSD şi susţine că formaţiunea social-democrată a modificat legal statutul.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă“, a declarat Florin Iordache, pentru Adevărul.

Ştirea Iniţială:

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la penitenciarul Rahova, contestă alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al PSD şi a lui Mihai Fifor în funcţia de Secretar General. Intervenţia în dosarul de validare a Congresului PSD, aflat la Tribunalul Bucureşti a fost depusă de avocatul lui Liviu Dragnea, scrie Digi 24.

 

Cererea de intervenţie a lui Liviu Dragnea este admisibilă şi va fi judecată în şedinţa de la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, începând  cu ora 17:00. În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucureşti a rezultatului alegerii ca preşedinte al PSD a Vioricăi Dăncilă „pe motiv de ilegalitate şi nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca Preşedinte al PSD s-a făcut de către delegaţii la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul Bucureşti”.

La rândul său, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat, joi, la postul Digi 24, că s-au luat toate măsurile legale la Congresul PSD organizat după arestarea lui Liviu Dragnea.

„Nu ştiu de ce contestă, însă să nu extrapolăm foarte mult pentru că Instanţa trebuie să se pronunţe. Noi ne-am luat toate măsurile legale şi nu văd ce impact s-ar putea produce”, a adăugat Dumitru Buzatu.

Pe 27 mai, liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat de Curtea Supremă la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.

 

Citeşte şi:

Ce urmează după expirarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.