UPDATE. Un bloc din Londra a ars în întregime. Cel puțin 17 morţi şi zeci de răniţi

-


UPDATE 13:06 Bilanțul victimelor incendiului din Londra a ajuns la 17 morți și 78 de răniţi, dintre care 18 în stare critică.

UPDATE 19:07 Cel puţin 12 morţi şi 74 de răniţi în incendiul izbucnit în blocul turn cu 24 de etaje din Londra. Multe persoane ar fi încă prinse în blocul în flăcări. Un bărbat a fost salvat după aproximativ 12 ore.

UPDATE 14:10. Cel puţin şase persoane au murit în incendiul din Grenfell Tower, iar bilanţul ar urma să crească, informează Reuters. Numărul răniților se ridică la 74, dintre care 20 sunt în stare critică.

UPDATE 12.10 Pompierii au anunţat că în urma incendiului şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, fără a putea preciza numărul acestora. De asemenea, alţi peste 50 de oameni au fost duşi la spitale.

UPDATE .09.40 Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord are în atenție incendiul produs miercuri dimineața, într-o clădire de apartamente din Londra, informează un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la solicitarea Agerpres.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă în urma incendiului au fost afectați cetățeni români.

Ambasada  „monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară”, se precizează în comunicat.

UPDATE 09.00. Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe de 27 de etaje, la Londra, au anunțat serviciile de ambulanță din capitala britanică, informează AFP.


Un incendiu uriaş a cuprins în această dimineaţă un întreg bloc de locuinţe din nord-vestul Londrei. Până la această oră nu sunt victime. Sute de locatari au reuşit să iasă la timp din apartamente. Nu se cunoaşte cauza incendiului.

Flăcările s-au răspândit de la etajul doi al clădirii, până la etajul 27, ultimul. 200 de pompieri şi 40 de autospeciale au ajuns de urgenţă la faţa locului, dar focul arde şi la această oră cu mare putere.

Presa britanică a scris că se poate ca oameni să fie în continuare blocaţi în locuinte, dar informaţia nu este confirmată.

Deocamdată, poliţia din Londra a anunţat că mai multe persoane sunt tratate pentru diverse răni, dar fără să dea un număr precis. Cel puţin doi oameni primesc îngrijiri după ce au inhalat fum.

Clădirea a fost construită în 1974 şi a fost renovată recent. Are un total de 120 de apartamente.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *