Un cadru didactic ajunge la un salariu de 3.000 de lei după 25 de ani de vechime. Liberalii, puși la colț

-


Declarația liberalului Florin Cîțu, care a spus că, odată venit la guvernare, PNL le va sista bugetarilor toate facilitățile, printre care și voucherele de vacanță, a stârnit reacții vehemente inclusiv din partea sindicaliștilor din Educație.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere conducerii PNL să îl sancționeze pe liderul senatorilor liberali, Florin Cîțu. “În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient”, susține FSLI.

„Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!“, spune Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Într-un comunicat, sindicaliștii spun că “au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a ieșit în spațiul public cu o replică prin care, cel puțin, să delimiteze partidul de vorbele unui singur om. Ne putem întreba astfel, Florin Cîțu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?

„ Un debutant din Învățământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că nu!”, se mai arată în comunicatul FSLI.

Simion Hancescu, președintele FSLI, a afirmat că „prin funcția pe care o are ca senator al României, Florin Cîțu uită faptul că este plătit din bani publici, iar indemnizația de care beneficiază depășește cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Așa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment. Ceea ce este mai grav este faptul că domnul Cîțu nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din școli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noștri din țările UE”.

„Ne așteptam ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancționeze cel puțin declarativ. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîțu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancționat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declarații, senatorul Florin Cîțu ar trebui să își prezinte demisia din funcția publică pe care o deține. Declarația acestuia reprezintă un afront adus și Parlamentului României”, a declarat Hăncescu.

Orban are o propunere

Liderul PNL Ludovic Orban i-a asigurat, indirect, pe bugetari că nimeni nu le va lua voucherele de vacanță și a propus un tratament egal și pentru angajații din privat.

„În ceea ce priveşte atitudinea faţă de sectorul public, vreau să fac o diferenţă foarte clară. PNL respectă activitatea oricărui profesor, medic, poliţist, judecător, funcţionar public care îşi face meseria, care e competent, care serveşte interesul public şi care acţionează în conformitate cu misiunea şi cu prevederile legale ale instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea (…). Niciun funcţionar care îşi face treaba nu este în pericol. Politicile publice orice partid le implementează prin intermediul funcţionarilor publici. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaştere, de un tratament firesc şi să nu existe o discriminare pozitivă pe care să o faci pentru angajaţii din sectorul public numai din raţiuni de natură electorală, aşa cum a făcut PSD-ul şi întotdeauna să ştii să menţii echilibrele”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea TV.

Citește și:

Angajații din privat ar putea primi vouchere de vacanță


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.