Un cunoscut cântăreţ britanic a plagiat din nou. Procesul va începe la un tribunal din New York

-


Cântăreţul britanic Ed Sheeran va fi judecat pentru plagiatul piesei lui Marvin Gaye: „Let’s Get It On” din 1973, iar cererea acestuia de anulare a procesului a fost respinsă de o instanţă din New York, scrie bbc.com.

 

Procesul a fost intentat la o instanţă din New York, iar Ed Sheeran trebuie să răspundă acuzaţiilor de plagiat a melodiei din 1973 a lui Marvin Gaye. Aceasta este pentru a doua oară când Ed Sheeran este dat în judecată pentru plagierea piesei lui Gaye, iar artistul britanic a negat deja acuzaţiile.

În cel de-al doilea proces, intentat în iunie 2018, compania Structured Asset Sales, care administrează o treime din moştenirea lui Townsend, decedat în 2003, îi cere lui Sheeran despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

„Thinking Out Loud” a fost recompensat cu două premii Grammy, pentru cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo.

În 2017, Ed Sheeran  a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său „Photograph” este plagiat după piesa lor „Amazing”.

Albumul lui Sheeran „Divide”, al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic anul trecut, iar piesa „Shape of You” a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări.

Muzicianul american Marvin Gaye (1939 – 1984) a debutat alături de grupul de doo-wop The Moonglows la sfârşitul anilor ’50, urmând apoi o carieră solo.

Datorită unei serii de hituri, precum „How Sweet It Is (To Be Loved by You)”, „I Heard It Through the Grapevine” şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, a fost numit „prinţul Motown” şi „prinţul muzicii soul”.

Cântăreţul american a decedat în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat mortal de tatăl său.

Citeşte şi:

Vrei o imunitate de fier? 7 lucruri pe care trebuie să le faci

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.