Un elev a fost agresat de un jandarm în incinta Liceului “Tiu Dumitrescu” din Mihăilești

-


Un elev a fost bătut în clasă de un jandarm, potrivit imaginilor surprinse de camere de supraveghere din clasa unde s-a petrecut agresiunea, scrie  româniatv.net. Din filmări, se vede foarte clar cum jandarmul intră în clasă şi-l ia la pumni pe elevul care stătea relaxat în faţa acestuia, în timp ce ceilalţi elevi asistă neputincioşi la incident.

Jandarmul agresor făcea parte din echipajul detașat la Liceul “Tiu Dumitrescu” din  localitatea giurgiuveană Mihăilești, ca să asigure liniştea şi ordinea în perioada examenului de Bacalaureat. În schimb, directoarea adjunctă a liceului, Dorina Bulai, a declarat că din filmările surprinse de camerele de supraveghere se vede foarte clar modul cum jandarmul agresează elevul.

“Am cercetat, am deschis camerele de luat vederi, am văzut ce s-a-ntâmplat: un jandarm a lovit un elev! Nu mi se pare normal! Indiferent de greșeala făcută de elev, acesta n-avea dreptul să lovească elevul! Elevul avea părinți, este minor și trebuia să știm noi! Se vede clar pe camerele de luat vederi: îi aplică doi pumni, îi aplică și două palme după ceafă”, a subliniat Dorina Bulai, la postul România tv.

De asemenea, conducerea unităţii de jandarmi din care face parte agresorul a demarat procedurile necesare pentru punerea la dispoziţia Parchetului Militar a  acestuia, în vederea soluţionării incidentului.

„Jandarmeria Română dezaprobă cu fermitate astfel de comportamente individuale care aduc atingere onoarei și demnității militare și lezează integritatea fizică a persoanei, și se delimitează de atitudinea jandarmului implicat în incident. Pentru evitarea pe viitor a unor situații de acest gen, conducerea Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii de verificare și control, care va analiza cauzele ce au condus la producerea acestui eveniment”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de Jandarmerie.

Citeşte şi:

Evaluare Naţională 2019. A fost publicată lista cu centrele unde elevii clasei a VIII-a vor susţine examenele

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.