Un elev de clasa a XI-a a leșinat la ora de Religie în timp ce profesorul difuza un film despre avort

-


O situație inedită a avut loc miercuri la Liceul „Emil Racoviţă” din Vaslui. Un elev de 17 ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie. Concret, profesorul Gabi Vrânceanu a prezentat un film despre întreruperea de sarcină, intitulat „Strigătul mut”. După incident şi profesorul a intrat în stare de şoc.

Elevilor de clasa a XI-a le-au fost prezentate imagini surprinse în timpul unei intervenţii de întrerupere a sarcinii. La un moment dat, un elev a acuzat stări de rău şi şi-a pierdut cunoştinţa. În scurt timp, un echipaj de la Ambulanţă a ajuns la școală și a acordat primul ajutor.

Potrivit conducerii liceului vasluian, profesorul a mai prezentat acest film și la o altă instituţie de învăţământ unde predă ore de religie.

„Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă”, a declarat directorul Liceului „Emil Racoviţă” din Vaslui, Daniel Hulubei, citat de Adevărul.

Situaţia profesorului Gabi Vrânceanu urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină care se va întruni în cursul acestei după amiezi.  De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat verificări în acest caz.

Filmul care i-a produs adolescentului reacţia severă se numeşte „The Silent Scream” („Strigătul mut”) şi este un manifest împotriva avortului. Documentarul este postat pe Youtube, în varianta subtitrată în română, pe contul Asociaţiei PRO VITA Bucureşti, iar scenele care i-au cauzat elevului pierderea de cunoştinţă pot fi urmărite după minutul 10:00.

(FOTO: smilefm.ro)


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon