#AlegeriEuroparlamentare. PSD, în cădere liberă

-


PSD continuă să scadă în sondaje cu doar două săptămâni înainte de alegeri, partidul situându-se la 25.5%, arată Barometru de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research. Primul loc este ocupat de PNL, formaţiune care ar reuşi să obţină 27.6%.

Autorii studiului au arătat atât intenţia de vot raportată la cei care au afirmat că sigur vor merge la vot, dar şi procentele care ţin cont de cei care şi-au exprimat intenţia de vor, dar nu sunt foarte siguri că şi ajung la urne.

În urma răspunsurilor celor care şi-au exprimat intenţia de vot (adică 63.1% din totalul respondenţilor), votul ar arăta astfel:  PNL – 27.6% PSD – 25.5% Alianţa 2020 – 16.5% ALDE – 9,2% Pro Romania -9.1% UDMR – 4.8%.

Situația stă altfel, dacă se iau în considerare doar respondenţiii care sunt siguri că merg la vot, adică 39.2%. PSD ar obţine 26.4%, fiind urmat de PNL  cu 26.1%. Locul al treilea, cu o creştere spectaculoasă, ar fi Alianţa 2020, cu 20.1%. Locul al patrulea ar fi ocupat de Pro Romania  (8.5%), urmat de ALDE (8.2%), UDMR (4.0%) şi PMP (3.5%).

Barometrul a fost realizat de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”. Volumul eşantionului a fost de 1050 de persoane.

Citește și: Programul Rabla pentru electrocasnice. Cât poți lua pe hârburi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.