Un nou caz de meningită în școală

-


O elevă de 16 ani din Piteşti este internată la Institutul „Matei Balş” cu suspiciune de meningită meningococică, ea fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Persoanele care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic, iar în şcoală s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, anunță Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr „Matei Balş” din Bucureşti, miercuri dimineaţă, anunţă Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

MS precizează că DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Eleva de 18 de la Liceul Lazăr din Capitală care a murit de meningită a fost diagnosticată inițial cu dureri abdominale. Inițial, ea a refuzat să meargă la spital pentru investigații suplimentare. Acest lucru s-a întâmplat abia după al doilea apel, survenit patru ore mai târziu, când a fost transportată la spitalul Universitar, iar de acolo la Institutul „Matei Balș”, unde a decedat. Serviciul de Ambulanță București-Ilfov precizează că „nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară”.

Citește și: Meningita a ucis o elevă de 18 ani. Măsuri de siguranță


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.