Un nou eșec marca PSD! SURSE: Dan Nica, respins de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

-


Surse din cadrul Comisiei Europene, citate de postul Digi 24, susțin că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen refuză numirea lui Dan Nica în funcția de comisar european pe Transporturi.

 

„Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie – n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, carefusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu fusese acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar – n.r.), iar procesul (de selecţie – n.r.) continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, care a precizat că propunerea României „nu a fost acceptată încă”.

La rândul său, europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan a scris, marți seara, pe Facebook că Ursula von der Leyen nu va accepta niciun candidat pentru poziția de comisar din partea unui guvern aflat în plină procedură de demitere.

Procedural, Ursula von der Leyen trebuia să decidă dacă acceptă nominalizarea lui Dan Nica, pentru ca mai apoi să propună comisiilor de specialitate din Parlamentul European audierea acestuia. Într-o discuție telefonică avută cu Viorica Dăncilă chiar în timpul ședinței CEx de săptămână trecută, președintele desemnat al Comisiei Europene i-a transmis acesteia să propună și o femeie.

Dăncilă s-a conformat și a anunțat CEx-ul PSD că are și o variantă de rezervă, în persoana secretarului de stat din MAE,Gabriela Ciot, care nu a fost înaintată oficial la Bruxelles.

Atât candidatul României, Rovana Plumb, cât şi cel al Ungariei, Laszlo Trocsanyi, au fost respinşi în cadrul procedurii de validare din Parlamentul European, după ce Comisia afaceri juridice a PE a considerat că în cazul celor doi candidaţi există conflicte de interese din cauza cărora nu pot exercita funcţia de comisar european.

Întrucât votul pentru întreaga echipă a Ursulei von der Leyen urmează să aibă loc pe 23 octombrie, calendarul este destul de strâns, ultimele date pentru audierea noilor comisari-desemnaţi agreaţi de Ursula von der Leyen de către Parlamentul European, fiind 14-15 octombrie.

Citește și:

Fostul şef al ANI, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ANRP


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.