Un polițist din Craiova, susținător de nota 10 al luptei anticorupție

-


Un polițist din Craiova a refuzat de două ori mită. Un poliţist din Craiova arată partea frumoasă a poliției române. Valentin Pîrvuleţu a refuzat de două ori să primească mită. Doi şoferi i-au propus fiecare câte 2.000 de lei pentru a scăpa de dosarul penal.

Agentul Valentin Pîrvuleţu, scrie Adevărul, a refuzat pe 31 august, pentru a doua oară, să primească mită de la proprietarul unei autoutilitare.

Oamenii legii au oprit pe strada Caracal din Craiova un autoturism condus de Ionuţ Vanţu, din localitatea doljeană Poiana Mare. Proprietarul autovehiculului le-a înmânat poliţiştilor un plic cu mai multe documente şi bancnote de 100 de lei. Bărbatului i s-a restituit plicul şi i s-a comunicat expres ce documente trebuie prezentate.

„Pentru că nu au prezentat documentele solicitate, poliţiştii au luat măsura conducerii la sediul secţiei, moment în care au anunţat telefonic conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ulterior au fost informaţii ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. La sediul secţiei, agentul principal de poliţie Valentin Pârvuleţu a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1.000 de lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului“, au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, citați de Adevărul.

Prins în flagrant Proprietarul autoutilitarei le-a spus poliţiştilor că se va întoarce pentru a prezenta documentele justificative ale mărfii, totodată solicitând numărul de telefon personal al agentului principal Pîrvuleţu Valentin: „Poliţistul a fost contactat telefonic de suspect, care i-a solicitat să se întâlnească în particular, ocazie cu care a fost organizat flagrantul, iar bărbatul prins în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 2.000 de lei“.
Stelian Smădoi a fost reţinut pentru 24 de ore şi este acuzat de dare de mită.
Agentul Valentin Pîrvuleţu a refuzat și în anul 2011 să primească mită.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.