Un posibil atentat împotriva unor lăcaşuri de cult creştine, dejucat de Poliţia malaeziană

-


Patru bărbaţi, care aveau legături cu organizaţia Stat Islamic (SI) şi deţineau explozivi cu care plănuiau să atace lăcaşuri de cult nemusulmane, au fost arestaţi, luni, de Poliţia din Malaezia, scrie AFP.

 

Suspecţii, doi etnici rohingya din Myanmar, un indonezian şi un malaezian care conducea grupul – au fost arestaţi în cursul unor operaţiuni desfăşurate în împrejurimile capitalei Kuala Lumpur şi în statul Terengganu (nord-est). În acest context, şeful poliţiei naţionale, Abdul Hamid Bador, a precizat că ei formaseră „o celulă islamistă” şi pregăteau „asasinarea unor personalităţi, precum şi atacarea unor lăcaşuri de cult hinduse, creştine şi budiste în Malaezia”

În timpul operaţiunilor au fost confiscate şase dispozitive explozive artizanale, un pistol şi 15 gloanţe. Atacurile aflate în pregătire aveau ca scop răzbunarea morţii unui pompier musulman, survenite în cursul unor violenţe în apropiere de Kuala Lumpur anul trecut.

De asemenea, unul din cei doi rohingya arestaţi a declarat că susţine Armata de salvare a Rohingya în Arakan (ARSA) şi că intenţiona, de asemenea, să atace ambasada Myanmarului la Kuala Lumpur.

Cel de-al doilea rohingya arestat a mărturisit că avea legături cu SI. În acest context, Poliţia caută în prezent alte trei persoane suspectate că ar face parte din acelaşi grup, care ar fi pus la cale atacuri împotriva unor locuri de petrecere a timpului liber.

Autorităţile din Malaezia, stat majoritar musulman, anunţă în mod regulat arestări de extremişti având legături cu SI. În ultimii ani, în Malaezia nu au avut loc atentate de anvergură, dar forţele de securitate se tem de revenirea unor luptători după pierderea teritoriilor de către SI în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi:

#AlegeriEuroparlamentare. PSD, în cădere liberă

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.