Un primar din Botoşani a găsit soluţia “la nemuncă”

-


Un edil din judeţul Botoşani a tăiat subvenţiile pentru aproximativ 500 de asistaţi social pentru că au refuzat să muncească în folosul comunităţii.

Fiecare asistat social trebuie să facă un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii. La fiecare început de lună, i-am chemat să muncească câteva ore în folosul comunităţii. Am considerat că, dacă nu vin, nu mai au nevoie de bani şi i-am tăiat de pe lista asistaţilor la începutul lunii următoare. Nu se poate să primeşti bani de la stat fără să respecţi condiţiile“, a declarat primarul liberal al comunei botoşănene Ştefăneşti, potrivit Adevărul.ro

El a mai afirmat că în anul 2016 dintr-o populaţie de 5000 de locuitori, 1000 de cetăţeni erau asistaţi social în localitatea sa.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în aprilie a.c, că  trebuie să se renunţe complet la venitul minim garantat, „care este o invitaţie la nemuncă”.

„Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat, care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care, în România, în momentul de faţă este criză de forţă de muncă. Sunt societăţi comerciale care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Deci, nu putem dacă avem criză de forţă de muncă să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere al demnităţii individuale a fiecăruia este preferabil să câştigi un ban muncit decât să stai cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat”, conchidea liderul ALDE.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.