Un profesor de Limba română îi cere demisia ministrului Educației: „Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul”

-


Profesorul de limba română Ofelia Burtea, de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, susține că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ar trebui să îşi dea demisia după greşeala de la simularea Evaluării Naţionale. „Este o greaşeală impardonabilă, degradantă”, susţinea aceasta.

 

Profesoara de limba şi literatura română susține că greşeala de a confunda poeţii tocmai la un subiect pentru simularea Evaluării Naţionale este impardonabilă.

„Este o traducere bună, dar este de neacceptat faptul că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au confundat poeţii. Această confuzie nu arată altceva decât că responsabilii de disciplina Limba şi literatura română din Ministerul Educaţiei Naţionale nu stăpânesc chestiuni elementare de literatură. Este o greşeală impardonabilă, este degradantă pentru învăţământul românesc. Loveşte în tradiţia culturală a acestei ţări. Cu ce autoritate vor mai veni ei să propună subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat când se vede că nu au noţiuni elementare?„, se întreabă profesorul Ofelia Burtea de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

„Trebuie luat în calcul însă şi un alt aspect. Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul. Ce se întâmplă cu cei din Ministerul Educaţiei Naţionale când fac greşeli tocmai la subiecte de examen naţional? Nu este nicio reacţie până acum, dar doamna ministru ar trebui să îşi dea demisia. În acest caz şi noi, ca societate civilă, ar trebui să boicotăm aceste simulări, să ieşim în stradă până când doamna ministru şi cei care au greşit îşi vor da demisia”, a spus Ofelia Burtea.

De altfel, dascălul susţine că subiectele nu respectă cerinţele pentru vârstă.

„Am văzut subiectele de la simulare şi ce pot să spune că nu sunt adecvate vârstei. Copiii au avut mult de gândit şi de scris. Sunt subiecte solicitante şi pentru un elev de 18 ani, dar pentru unul de 14 ani! Acest tip de subiecte îi stresează pe copii atât la clasa a VII-a, cât şi la clasa a VII-a. În plus, mai este un aspect. S-au dat aceste simulări ani la rând şi nu se observă niciun fel de schimbare. Suntem pe ultimul loc la evaluările internaţionale”, a mai spus profesorul de limba română.

Poezia poetului german Heinrich Heine, „Stai şi-asculţi sub ramuri…”, a fost atribuită, la simularea de la Limba Română la clasa a VIII-a, poetului Ştefan Octavian Iosif, el fiind cel care a tradus-o.

Citește și: „La începutul anului școlar, elevii sunt mai inteligenți decât la finalul anului școlar”. INTERVIU cu matematicianul Florian Colceag

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.