Un reprezentant ANAF spune că se ruşinează cu salariul de 4.000 de lei. Replica ministrului Muncii

-


Joi, în Comisia de Muncă din Senat, a fost dezbătut proiectul Legii salarizării, în prezenţa ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Mariana Manea, reprezentat ANAF, s-a plâns ministrului Muncii  că îi este ruşine cu salariul său de 4.000 de lei. Replica Olguţăi Vasilescu a fost pe măsură: „Eu aveam un salariu similar când eram primar al Craiovei, al 5-lea oraş din România”.

„Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control. (…) După 20 de ani în ANAF am 4.000 de lei”, a spus Mariana Manea, funcţionar ANAF, reprezentant Sed Lex, la dezbaterile din Comisia de Muncă din Senat, citată de Mediafax.

Ea a susţinut că proiectul Legii salarizării face o discriminare între organele specializate ale statului, ANAF având 22.000 de angajaţi, iar la o parte dintre aceştia le scade salariul. În acest sens, Manea a dat exemplu un inspector vamal căruia îi va scădea salariul cu 1.500 de lei.

Citeşte şi: Băsescu este nemulţumit de pensie

„Când m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rău. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este ruşine. Nu vom colecta pentru că şi eu şi colegii mei ne vom reorienta în alte structuri unde salariile acum au crescut cu 200%. Şi atunci colectarea statului cine o va face?”, a spus Manea.

Un alt funcţionar ANAF prezent la dezbateri, Radu Adrian, reprezentant Sed Lex, a arătat că salariaţii ANAF nu beneficiază de sporuri.

„Trebuie să vă gândiţi cu cine colectaţi banii pentru a satisface această Lege a salarizării, pentru a plăti salariile şi sporurile pe care am auzit azi, din păcate, sporuri de 100%, sporuri peste sporuri care în cadrul ANAF nu există”, a spus Radu Adrian.

Replica ministrului Muncii

Olguţa Vasilescu i-a răspuns reprezentantei ANAF că şi ea primea 4.000 de lei salariu când conducea Craiova, iar colegii săi aveau lefuri de 2.000.

„Un singur răspuns foarte scurt aş vrea să îi dau doamnei de la ANAF căreia i-a fost ruşine cu salariul de 4000 de lei. Să ştiţi că eu atât aveam ca primar şi conduceam al cincilea oraş din România. Iar angajaţii mei aveau în jur de 2.000 de lei, cei care făceau aceeaşi muncă de colectare a taxelor. Şi de fiecare dată când era perioada de colectare a taxelor, între ianuarie şi martie, rămâneam fără angajaţi la ghişeu, pentru că se dădeau drumul la angajări în ANAF şi plecau toţi la ANAF. Normal, pentru că erau salarii mai bune”, a răspuns ministrul Muncii.

Comisia de munca a Senatului a adoptat joi seară un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege a salarizării, dupa trei zile şi mai bine de 25 de ore de dezbatere, potrivit News.ro.

Raportul de admitere a fost adoptat cu 6 voturi „pentru” (PSD si UDMR), 1 vot „împotrivă” (USR) şi 4 abţineri (PNL şi PMP).

Citeşte şi: Ce oferă în acest an programele Rabla

Ministrul Justiţiei îi dă o mică lovitură lui Dragnea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *