Un tratament inovator împotriva cancerului a înrăutăţit starea unor pacienţi

-


Un tratament inivator care promitea că va duce la vindecarea cancerului nu a avut, din păcate, rezultatele scondate.

Medicamentele care activează sistemul imunitar pentru combaterea cancerului au dus la recuperări remarcabile în cazul multor oameni, în ultimii ani.

Dar unul dintre aceste medicamente pare să fi avut un efect complet opus asupra a trei pacienți cu cancer sanguin mai rar întâlnit, care au participat la un studiu. După administrarea unei singure doze din acel tratament, boala lor a devenit rapid mult mai gravă, au raportat medicii într-o scrisoare transimisă către The New England Journal of Medicine.

Aceste cazuri indică faptul că imunoterapia se află încă la început şi poate avea rezultate complet diferite care încă nu sunt pe deplin înţelese de medici.

Pacienții și medicii sunt dornici să încerce tratamente noi, atunci când au rămas fără alte opțiuni, chiar și în cazul tipurilor de cancer pentru care nu au fost încă testate acele tratamente. Uneori eforturile acestor tratamente au rezultate pozitive, însă nu mereu.

Pacientii, tratati anul trecut în diferite spitale, suferă de leucemie-limfom cu celule T, care este cauzată de un virus. Medicamentul cu care au fost trataţi se numeşte Nivolumab, sau Opdivo, care aparține unei clase numite inhibitori ai punctelor de control. Medicamentele au costat mai mult de 100.000 de dolari pe an. Nivolumab a fost aprobat pentru a trata opt tipuri de cancer, dar nu și acest tip de limfom.

Pacienţii au fost incluşi într-un studiu clinic menit să testeze dacă acest medicament poate trata şi cancerul de sânge. În cercetare erau înscrişi 20 de pacienţi, însă după ce starea celui de-al treilea pacient s-a înrăutăţit, studiul clinic a fost oprit.

Medicii au publicat, după aceea, un studiu de caz prin care încearcă să alerteze alți doctori cu privire la riscul potențial de a trata acest timp de cancer cu medicamentul respectiv.

Citește și: 

Dieta alimentară care creşte riscul de diabet

Ce efecte poate avea încălzirea globală asupra sănătăţii oamenilor? Avertismentul specialiştilor

Ce efecte au, de fapt, suplimentele de vitamine asupra organismului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei! 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.