Un turist ucrainean a dispărut în Masivul Piatra Craiului

-


Salvamontiști din Zărnești și Câmpulung – Argeș caută, vineri, un turist ucrainean care a dispărut în urmă cu o zi în zona Șaua Grindului din Masivul Piatra Craiului.

„Bărbatul în vârstă de 30 de ani a dispărut joi dimineața când a ieșit din refugiul Șaua Grindului, unde a poposit peste noapte, împreună cu un grup format din cinci persoane, trei femei și doi bărbați, el fiind ghidul. Cel mai probabil a ieșit pentru necesități fiziologice, în jurul orei cinci, și nu s-a mai întors. Cred că a alunecat pe zăpada înghețată. Membrii grupului au observat că nu se mai întoarce și au sunat la Salvamont. Dacă a căzut în zona de sud-est a refugiului, este mai ușor accesibilă și acolo intervin salvamontiștii de la Argeș. Dacă a căzut pe partea de nord-est, atunci a căzut în prăpastie, în zona ‘La lanțuri’, foarte periculoasă și greu accesibilă. O echipă formată din trei salvamontiști din Zărnești continuă vineri căutările în zona ‘La lanțuri’, o zonă de abrupt foarte dificilă. Deocamdată nu am niciun semnal de la colegii mei”, a declarat pentru Agerpres Ioan Pivodă, șeful Salvamont Zărnești, subliniind că șansele ca turistul să fi supraviețuit sunt reduse, având în vedere temperaturile scăzute.

El a precizat că jandarmii montani au solicitat un elicopter ca să survoleze zona de creastă a Masivului Piatra Craiului, dar condițiile atmosferice nu permit acest lucru.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon