Una dintre băncile afectate serios de ordonanța lăcomiei se alătură protestului #șîeu

-


BCR, cea mai mare bancă din România, va susţine astăzi protestul pentru construcţia autostrăzii în Moldova, iniţiat de omul de afaceri sucevean, Ştefan Mandachi.

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi îşi vor întrerupe activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00.

”România are nevoie de autostrăzi. Și de o bancă pregătită să le finanțeze. # ȘÎNOI”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al BCR.

De asemenea, BCR este una dintre băncile afectate serios de OUG 114, care impune taxarea activelor bancare. Astfel, noua taxă pentru bănci va fi aplicatată anul acesta, la valoarea activelor financiare de la finele fiecărui trimestru, pentru băncile a căror ROBOR mediu trimestrial depăşeşte pragul de referinţă de 2%, potrivit OUG nr. 114/2018.

Taxa trebuie calculată de bănci şi plătită trimestrial, până la data de 25 a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, iar cheltuială este deductibilă la calcularea impozitului de profit.

Concomitent cu protestul, la ora 15.00, Ştefan Mandachi inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova, construit într-o singură zi de către o echipă formată din 17 muncitori.

„2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Citeşte şi:

Iohannis: „PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”. Sprijină protestul #șîeu
Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.