Unele salarii din Educaţie vor creşte. Un prim hop a fost trecut

-


Consiliul Economic şi Social (CES) a dat aviz pozitiv amendamentului nostru prin care directorii de şcoli şi personalul didactic auxiliar să primească şi aceştia sporul de uzură neuro-psihică şi aşteptăm să treacă în regim de urgenţă în Parlament, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, Marius Nistor,
preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

„Aşteptăm cu mare interes ca şi colegii noştrii care sunt directori de şcoli şi cadrele didactice auxiliare să primească sporul de uzură neuro-psihică întrucât în legea Educaţiei au fost încadraţi greşit, întrucât şi aceştia sunt cadre didactice. De asemenea, aşteptăm să înceapă plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de colegii noştri. Bani au fost prevăzuţi în buget, iar acesta a fost promulgat de preşedinte deşi trebuia să fie gata încă din noiembrie”, a declarat Marius Nistor.

Potrivit acestuia, comisiile de lucru pe legea Educaţiei şi statutul cadrelor didactice trebuie să încheie dezbaterile până pe 31 martie.

„Avem nevoie de modificări la legea Educaţiei şi totodată pe Statutul Cadrelor Didactice. Cadrele didactice nu sunt instruite cum să facă faţă în cazul elevilor violenţi şi nici împotriva unor tensiuni generate de părinţi. Violenţa în şcoli nu mai poate fi tolerată, iar împreună cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor să definitivăm Statutul. Doamna ministru trebuie să se aplece asupra problemelor din sistem întrucât sunt încă multe probleme nerezolvate care generează nemulţumiri ale colegilor”, a adăugat Marius Nistor.

Membrii Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au pichetat pe 26 februarie Ministerul Educației, pentru a atrage atenţia asupra problemelor din învăţământul preuniversitar.

„Este momentul să spunem răspicat: Nu se mai poate! Nu mai putem să ne batem joc de viitorul acestei țări! Nu este un protest împotriva unei singure persoane – este un protest împotriva tuturor celor care, în loc să caute soluțiile pentru creșterea calității, subminează prin toate mijloacele sistemul educațional. În condițiile în care noi nu ne implicăm să rezolvăm problemele din învățământ, nimeni din afara lui nu o va face. Haosul creat de legislație a dus la o stare conflictuală generală, care produce efecte negative. De la bucătăreasa – care are salariul mai mic decât un muncitor calificat – și până la profesorul – care a ajuns să fie înjunghiat pentru că și-a permis să lase un copil repetent, cu toții simțim starea de nesiguranță, de incertitudine, care s-a propagat la nivelul întregii societăți românești”, a conchis Marius Nistor.

Citeşte şi:

Dragnea, pus la punct de purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.