Ungaria și Bulgaria au interzis circulația navelor pe Dunăre

-


Ungaria și Bulgaria au interzis, marți, circulația navelor pe Dunăre deoarece fluviul a înghețat iar bucățile de gheață plutitoare reprezintă un risc, informează Reuters.

Gabriella Siklos, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru gestionarea apelor din Ungaria, a declarat că interdicția a intrat în vigoare începând cu ora 15:00 GMT.

Autoritățile bulgare de supraveghere a navigației au interzis, de asemenea, transportul maritim pe Dunăre din cauza debitului scăzut, care împreună cu înghețarea râului, prezintă un risc pentru nave.

Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că navigația pe Dunăre între kilometri 1.075 (Buziaș) și 175 (Brăila) se închide marți, de la ora 12:00, pe termen nelimitat.

Dunărea este una din principalele artere fluviale din Europa, asigurând transportul pentru o gamă largă de produse de la petrol la cereale precum și pentru transportul de pasageri.

În ultimele zile, temperaturile scăzute și furtunile de zăpadă au provocat moartea mai multor zeci de persoane în Europa Centrală, în special în Polonia, deoarece temperaturile au coborât până la minus 30 de grade în unele locuri.

Citește și:

Fumatul costă economia mondială peste un trilion de dolari pe an


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *