Unii directori din Primărie o sfidează pe Firea: «Credeți-mă că nu mă las»

-


Unii directori din Primărie o sfidează pe Firea. Directorul de la Direcția Monumente din cadrul Primăriei Generale, dar și alți responsabili din același departament, au refuzat să-și demisia, cerută, în mod justificat, de primarul general, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a declarat, joi seară, la B1, că Direcţia Monumente din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care „este stat în stat” a încercat decontarea sumei de 50.000 de euro pentru soclul bustului lui Alexander Dubcek care fusese donat de ambasada Slovaciei la Bucureşti.

„A fost o întreagă epopee. Am primit documentaţia ca soclul acestui bust, care era donat de ambasada Slovaciei, trebuia realizat de Direcţia Monumente care am înţeles că este stat în stat. Au venit cu un deviz de 50.000 de euro. Nu ne-a venit să credem nici mie, nici consilierilor generali. Unii dintre ei au scris şi pe Facebook. Un soclu, 50.000 de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că suma exorbitantă pentru un banal soclu era calculată în baza unui deviz de lucrări realizat cu o singură firmă, asta în condiile în care legea prevede ca achiziţiile mai mari de 30.000 de euro să fie făcute în urma organizării de licitaţii.

Primarul general a mai afirmat că s-a interesat și un astfel de soclu costă maximum 5.000 de euro.

Firea le-a cerut demisia responsabililor însă aceştia au refuzat să plece din funcţii. Primarul general a lansat un avertiazt pentru cei pe care îi consideră vinovaţi de la Direcţia Monumente: „dar credeţi-mă că nu mă las”.

Organelor de anchetă au fost deja sesizate.

Citește și: Cum se apără Oprea: «Bogdan Gigină nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens»


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.