Unii părinți merită plimbați 40 de ani prin deșert

-


O elevă dintr-o școală din Constanța a făcut un gest deplasat. Deplasat cu vreo 2.000 de kilometri de locul în care în mod normal se întâmplă astfel de acțiuni: a vorbit despre o ilegalitate în școala românească. 

Roxana, vicepreședinte al Asociației Elevilor din Constanța, a postat pe Facebook mai multe dovezi despre cum celebrul fond al școlii încă există și cum el este respectat cu habotnicia cu care creștinii oficiază ritualuri păgâne. 

Total deplasat și nepotrivit pentru o țară care deține cel mai mare covor emoțional sub care basculează strașnic cele mai mari frustrări și nereușite. 

Conducerea școlii n-a înghițit sinceritatea Roxanei. Școala nu e despre sinceritate, că dacă era pe așa, nu învățam atâtea falsuri istorice și nu-l interpretam pe Eminescu așa cum am vrea noi să gândească el. Școala românească e un construct care consolidează cirezi de autosuficienți cu pretenții în viață și rate la obiecte de care n-au nevoie. 

Partea cu adevărat captivantă a sincerității elevei din Constanța s-a întâmplat pe grupul de Facebook, unde părinții altor elevi se dau de ceasul morții că vor o lume mai bună pentru odraslele lor. Acolo s-au găsit câte unii să înfiereze atitudinea puștoaicei, ba chiar să promită că „nu scapă nepedepsită…”. 

Bătaia nu-i ruptă din rai, ci din Grădina Maicii Domnului. 

Și dacă tot suntem la referințe religioase, unii reprezentanți ai cultelor au spus că Moise nu și-a plimbat prietenii prin deșert pentru 40 de ani pentru că n-avea Waze-ul activat. Intenția era să-i scape de metehnele vechi. Cum ar spune unii speakeri motivaționali, să-i elibereze de mentalitatea de sclavi. Acum mai bine de 2.000 de ani părea o practică dură, dar povestea Roxanei ne convinge de faptul că unii părinți, sclavii propriilor convingeri și păreri superioare, merită plimbați cel puțin 40 de ani prin deșert. Avantajul e că unele zone din țară se deșertifică așa că putem face asta aici, acasă. 

Aici este postarea integrală a Roxanei:

 

“Fondul şcolii există, deşi autorităţile se fac că nu există – 100 lei/elev.

Deşi primarii şi directorii se jură că în şcolile administrate de aceştia nu se colectează niciun ban şi că elevii au toate necesităţile, în realitate, aceştia gestionează sute de mii de lei pe cale informală.
Am făcut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprindă “situaţia colectării” fondului şcolii în Liceul Teoretic Traian din Constantă, liceu unde învăţ şi eu. Am fost şocată să văd ce sume se vehiculează şi destinaţia lor. Mai mult, tabelul are o rubrică şi de grad de colectare, ceea ce îmi dă senzaţia că dacă nu ne conformăm urmează să fim executaţi silit.
Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mâna aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, “serbare crăciun” sau “premii olimpici”.
În calitate de membru al consiliului de administraţie, voi cere stoparea oricărui fenomen de astfel de colectări, la modul cel mai serios, şi sancţionarea tuturor celor implicați”

Citește și:


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.