UPDATE. ALDE a ieșit de la guvernare. Susținere pentru Mircea Diaconu la prezidențiale

-


ALDE a ieșit de la guvernare luni, după aproape 3 ani alături de PSD, și va face o alianță electorală cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu își va da demisia și din Senat luna viitoare, la începutul sesiunii parlamentare. De asemenea, liderul ALDE a spus că-l va susține, la fel ca Victor Ponta, pe Mircea Diaconu, la prezidențiale. Ruperea alianței PSD-ALDE a pornit de la faptul că PSD a refuzat să-l susțină pe Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Marți, miniștrii ALDE vor demisiona din Guvern, mai puțin Ramona Mănescu, de puțin timp în fruntea Externelor.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu, după ședința ALDE: ALDE voia un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, o proiecție pentru rectificarea bugetară. Percepția publică legată de slaba competență a guvernului. Nu am avut nicio contrapropunere și i-am spus dnei prim-ministru că le voi prezenta colegilor situația așa cum este. Am decis ieșirea de la guvernare. Nu este o decizie ușoară. Nu putem cauționa măsuri fără o bază corectă.

Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de stabilitate

E mai bine să ne despărțim.

Observ la dna Dăncilă că…i-am propus să vină în Parlament cu restructurarea. A spus că n-are curaj. I-am propus să reducă la jumătate numărul secretarilor de stat. N-are curaj. Dna Dăncilă nu are curaj!!!

Partidul de Opoziție votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

UPDATE: ALDE a votat ieșirea de la guvernare. Au existat două abțineri. Un alt punct votat a fost denunțarea alianței cu PSD. Totodată, ALDE va forma o alianță electorală cu Pro România. 

ALDE îl va susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale. 

Îl vom susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale. Este nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. M. Diaconu ne-a spus că are nevoie de un sprijin logistic.

Știrea inițială

Preşedintele ALDE a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale, iar anunţul va fi făcut în şedinţa Biroului Politic Central, de la ora 16.00.

În Senat este nevoie de o majoritate de 69 de voturi pentru alegerea unui nou președinte al Senatului. PSD are, singur, 68 de voturi.

În presă se vehiculează că Tăriceanu i-ar fi propus lui Dăncilă ieșirea împreună de la guvernare.

 

Citește și:

Criză profundă a guvernării PSD-ALDE. Politolog: „Politica nu are nicio legătură cu aritmetica”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.