UPDATE. Meleşcanu, noul președinte al Senatului

-


UPDATE: Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi. Social democrații au reușit să-și impună candidatul deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE.

 

Știrea inițială

În plenul Senatului se află în desfășurarea procesul de votare pentru alegerea noului preşedinte. PSD îl susţine pe Teodor Meleşcanu. Liderii ALDE au stabilit să îl propună pe senatorul Ion Popa, iar liberalii pe Alina Gorghiu. Funcţia a rămas vacantă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, ca urmare a scoaterii ALDE de la guvernare.

PSD a vrut să treacă rapid la vot, însă Alina Gorghiu a cerut să îşi susţină candidatura de la tribună. Alina Gorghiu a fost înștiințată de către Șerban Valeca, senatorul PSD care prezidează ședința, că are doar 2 minute pentru a-și susține candidatura. Senatoarea i-a replicat să se aștepte la o moțiune de cenzură în cel mai scurt timp. „Ne tot amenințați cu asta”, i-a răspuns Șerban Valeca.

Alina Gorghiu, propunerea PNL pentru funcția de președinte al Senatului:Propunerea pe care colegii din Opoziție o fac este de salutat.

Niciodată nu am refuzat un proiect articulat. Joaca pe marginea politicii este un joc periculos. Pentru că mai este puțin până când criza politică se va transforma într-o criză economică.

Aveți în PSD oameni care ar fi putut obține acea poziție. Dar vă preocupă trocurile. Cum să pui șef la Senat un personaj care a nenorocit votul din diaspora de două ori?

Am o ofertă politică serioasă. Aceasta arată că există în opoziție resurse de ofertă politică.

PSD nu s-a schimbat cu absolut nimic. Opoziția are votul la moțiune de cenzură și veți vedea că proiectul dvs cu Dl Meleșcanu e de râs”.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.