UPDATE. VIDEO. Procesul lui Liviu Dragnea se amână pentru 20 mai

-


UPDATE: Procesul lui Liviu Dragnea se amână pentru 20 mai.

UPDATE: Cererea de recuzare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă de completul Înaltei Curţi şi procesul continuă.

UPDATE: Avocatul lui Dragnea cere recuzarea. Avocatul a invocat articole despre activitatea online a soțului uneia dintre judecătoare. Ar fi vorba despre judecătoarea Simona Daniela Encean. Concret, Alexandru Nicolae Encean, soțul unei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție care are în față unul dintre cele mai importante dosare din ultimii ani, cel al lui Liviu Dragnea, a postat mai multe mesaje de susținere față de PSD, a dezvăluit Newsweek.ro într-un articol publicat pe 23 martie.

UPDATE: Procesul a început cu suspendarea ședinței timp de 30 de minute.

UPDATE: Liviu Dragnea vrea o amânare a procesului, potrivit Digi24.

UPDATE: Liderul PSD Liviu Dragnea a sosit la proceul angajărilor fictive aflat la ultimul termen. Atmosfera este extrem de tensionată, jandarmii pregătind garduri de protecție. Se scandează: „PSD, ciuma roșie”.

Au fost ridicați trei protestatari care erau agresivi.

 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, luni, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, la o pedeapsă de trei ani şi jumătate, anunţând totodată părţile că acesta ar putea fi ultimul termen.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, trebuie să dea declaraţii în faţa judecătorilor. De asemenea, avocatul Olguţei Şefu, Adrian Toni Neacşu, a declarat, pentru Mediafax, că intenţionează luni să ceară amânarea procesului preşedintelui PSD Liviu Dragnea, având în vedere că motivul principal de apel este reprezentat chiar de completurile specializate pe care CCR ar trebui să se pronunţe.

În schimb, liderul PSD a anunţat că se va prezenta la instanţa supremă şi că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital.

„Am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în faţa instanţei. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria şi o să merg”, a declarat Liviu Dragnea.

În acest proces, apărarea lui Liviu Dragnea, dar şi cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la instanţa supremă cereri prin care arată că decizia de la fond a fost pronunţată de un complet nelegal şi cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupţie.

Toni Neacşu, dar şi avocaţii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie. Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Citeşte şi:

Situația statului de drept, în dezbaterea PE. Dăncilă are alte planuri

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.