US Open, marea dilemă a Simonei Halep. „Decizia mea nu este bătută în cuie”

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) încă se mai gândeşte dacă va participa la turneul de Grand Slam de la US Open din cauza măsurilor sanitare drastice, deşi un răspuns final îl va oferi organizatorilor până la jumătatea lunii iulie.

„Având în vedere condiţiile prezentate în anunţul US Open din această dimineaţă (n.r. Organizatorii US Open au adoptat măsuri sanitare mai relaxate decât s-a sugerat iniţial), astăzi, nu intenţionez să joc la New York. Aş dori să subliniez că decizia mea nu este bătută în cuie”, a declarat Simona Halep, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, sportiva noastră este decisă să dea un răspuns final în cazul în care măsurile sanitare şi de călătorie se vor mai relaxa până la termenul de acceptare pe tabloul principal, de la jumătatea lunii iulie şi a informat Federaţia de Tenis din Statele Unite şi circuitul WTA. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a confirmat că US Open se va desfăşura în perioada 31 august – 13 septembrie, fără spectatori, iar prima tenismenă din circuit care şi-a anunţat deja participarea a fost Serena Williams.

Astfel, Simona Halep se concentrează pe turneul de Grand Slam de la Roland Garros, care a fost reprogramat la începutul toamnei, iar sportiva noastră pleacă cu prima şansă, fiind totodată favorita principală a pariorilor. De asemenea, anunțul președintelului Federației de Tenis din Franța o ajută și mai mult pe sportiva noastră în decizia finală.

Bernard Giudicelli a declarat că turneul de la Paris se va disputa cu spectatori, chiar dacă arenele nu se vor umple pentru respectarea distanțării sociale. „Nu există o decizie oficială în ceea ce privește numărul de spectatori. Îl vom hotărî împreună cu autoritățile din Franța”, a explicat directorul turneului parizian, pentru Reuters.

Până la reluarea meciurilor din circuit, Simona Halep și-a anunțat deja prezența la turneul de la Stuttgart, din mai 2021. În acest sens, Anke Huber, directorul sportiv al turneului din Germania, a confirmat prezența Simonei, despre care a mai spus că este nerăbdătoare să joace iar tenis.

”Simona, (n.r. care anul trecut, 2019 nu a putut participa din cauza unei accidentări), este nerăbdătoare să joace iar tenis”, declara Anke Huber, pentru publicația Kicker.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Sportiva noastră este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură şi va porni cu prima şansă la Roland Garros 2020 – ediția din toamnă.

Citeşte şi:

Serena Williams, prima tenismenă din circuit care şi-a anunţat participarea la US Open. Simon Halep, incertă?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.