„Uscăturile” din sistemul sanitar. Un medic şpăgar, nemulţumit, iniţial, de suma oferită

-


Procurorii militari din cadrul DNA au început, marţi, urmărirea penală față de Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la soțul unei paciente suma de 500 de lei, după ce iniţial refuzase suma de 200 lei.

 

„Înaintea flagrantului, pe 27 noiembrie, înainte de operaţie, medicul i-a reproşat pacientei că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o ofere, spunându-i că pentru această sumă de bani „nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii”, se arată în ordonanţă, emisă de DNA.

Astfel, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 noiembrie, pentru Viorel Radu Vrăcioiu, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. Medicul este acuzat de luare de mită.

„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menționată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operației, medicul i-a reproșat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenționa să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de DNA.

Astfel, în timpul controlului judiciar, medicul militar Radu Viorel Vrăcioiu nu mai are voie să profeseze şi trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat.

Citeşte şi:

Adio violenţe, insulte şi tachinări în şcoli

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.