Uşeriu, românul care și-a depășit limitele pentru a doua oară: „Sunt mai zdrobit ca niciodată“

19 martie 2017 - 16:01 -


Tibi Uşeriu a reuşit o nouă performanță, câștigând pentru a doua oară 6633 Arctic Ultra, steagul României ajungând astfel la Cercul Polar. Această nouă victorie a venit însă la pachet cu o serie de probleme de sănătate, pe care Tibi Ușeriu le-a împărtășit fanilor săi de pe Facebook. Românul a avut parte de degerături, dar şi de o infecţie care era să-l scoată din cursă. Dar nu a renunțat!

Competiţie este una extremă, întrucât presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore, în condiţii greu de suportat chiar și de cei mai pregătiți sportivi.

Dragii mei, vă rog nu vă aşteptaţi la prea multe de la un om care acum se simte mai zdrobit ca niciodată. Dacă stau atent, nemişcat şi fac inventarul durerilor, lista e lungă. Aici, la 6633 Ultra, nu muşchii fac diferenţa, ci altceva, mai greu de apucat. În cartea mea am descris în detaliu ce înseamnă toată această aventură extremă şi de ce este fascinantă. (…) Mulţi se întreabă oare ce mi-a trebuit să mă mai întorc. Nu am făcut-o pentru glorie pasageră. Eu ştiu foarte bine ce m-a adus aici. Am avut de rezolvat nişte chestii personale pe care, poate, o să vi le povestesc cândva.

Acum ar trebui să mulţumesc frumos, la toţi, la fiecare în parte. La cei care au făcut posibilă prezenţa mea aici. Lista ar fi prea lungă. Ar trebui să mulţumesc pentru absolut fiecare mesaj de susţinere, pentru fiecare rugăciune şi gând bun. E imposibil. Am impresia că toate cuvintele mi-au îngheţat undeva pe Ice Road, odată cu respiraţia, cu lacrimile, cu mintea, cu tot trupul. Doar un lucru trebuie să ştiţi.

Printr-un miracol, inexplicabil ca toate miracolele, gândurile voastre au ajuns la mine. Întregi, vii, calde şi adevărate. Ele sunt cele care m-au împins un pas înainte atunci când aveam impresia că nu mi-au mai rămas paşi de făcut, nici măcar 27. Vă mulţumesc din inimă. Ne vedem în patrie!”, a postat Tibi Uşeriu pe pagina sa de Facebook.

În data de 19 martie, steagul României flutura pentru prima dată la Cercul Polar, atunci când Ușeriu a câștigat pentru prima dată acest ultramaraton dur.

Tibi Uşeriu a dominat cursa încă de la start, fiind depăşit pentru scurt timp, în penultima zi de cursă, din cauza unei tendinite, o afecţiune a tendonului cauzată de efort. A terminat cursa, chiar mai devreme decât au estimat organizatorii, iar la finiș Tibi Ușeriu a spus că a fost o cursă care l-a terminat fizic și psihic.

Campionul va reveni în ţară la sfârşitul lunii.

Citește și:


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *