USR ar putea avea candidat la prezidenţialele din 2019

-


Deşi a plecat din partid, deputatul Nicușor Dan are planuri mari pentru USR. El a declarat, marți seară, la Digi 24, că  USR ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019, susținând totodată că președintele Iohannis ar fi putut să lanseze în dezbatere publică teme importante pentru România, obligând în felul acesta partidele „să accepte niște lucruri” care altfel nu ar fi acceptate.

Întrebat dacă nu este mulțumit de actualul șef al statului, Nicușor Dan a spus: „Ba da. Putem să discutăm de Klaus Iohannis. Este o persoană care a dovedit echilibru, a dovedit profesionalism în ceea ce privește poziționarea internațională a României. Pe de altă parte, ar fi putut — am spus de mai multe ori asta — ar fi putut, de la înălțimea funcției prezidențiale, să lanseze în dezbaterea publică teme importante pentru România și să oblige în felul ăsta partidele să accepte niște lucruri care, în mod normal, dacă nu sunt sub un reflector foarte puternic, nu le-ar accepta. De exemplu, reforma sistemului electoral”.

Nicușor Dan a declarat că „i-ar face mare plăcere” să candideze în 2020 la Primăria Capitalei. „Am candidat de două ori, am o expertiză pe domeniul acesta și mi-ar face mare plăcere să candidez în 2020”, a afirmat Nicușor Dan.

Despre referendumul intern
Deputatul mai  susține că riscul ruperii USR e destul de redus, iar prin intrarea lui Dacian Cioloș în USR ar fi existat avantajul de notoritate, dar și dezavantajul „pierderii imaginii unui partid construit de la firul ierbii”.

El spune că în USR există două grupări — „USR progresist”, reprezentată de Vlad Alexandrescu și Florina Presadă, și „USR liberal”, susținut de Cristian Ghinea și Dan Barna.”Cele două manifeste care au apărut în opinia publică (n.r. despre referendumul intern privind familia) nu reprezintă, în opinia mea, două jumătăți din partid. Reprezintă opinia unor grupuri care împreună nu știu dacă au 20% din membrii partidului. În opinia mea, membrii USR doresc să continue împreună și să reducă această tensiune pe o chestiune de ordin ideologic care nu este pe agenda publică în momentul ăsta”, a conchis Nicușor Dan.

Citeşte şi: Întâlnire diplomatică astăzi, pe agenda premierului Tudose


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *