USR își caută doctrină

-


Partidul în care și-a pus speranța aproape o întreagă generație, și scuterele lor electrice, își caută doctrină. Sătui să nu știe cine sunt, de unde vin și unde se duc, cei din USR, în frunte cu Dan Barna, au hotărât să facă un referendum interne în februarie și să pună punct acestei confuzii.

 

N-are ce să fie rău. Bine, o astfel de procedură trebuia făcută de la început. Și nu sub formă de referendum, ci într-un cadru restrâns liderul trebuia să dea o direcție. Cum căpitanul la acea vreme era Nicușor Dan, omul care și-a reprimat o parte din credințe până în punctul în care n-a mai rezistat și a trebuit să-și dezamăgească câțiva alegători prin obtuzitate, USR-ul e nevoie să-și anunțe identitatea abia acum.

Într-un fel e un botez, așa cum trebuie să fie el și la oameni, nu doar la partide. Cel mai bine îți alegi credința când ai ajuns la o oarecare maturitate.

Tendințele sunt destul de clare în USR ca fiind un partid un partid de dreapta. Vedem dacă e dreapta aia de manual, ori aia românească, puțin beată, puțin populistă, puțin PNL. Timpul o să le așează pe toate.

Important e ca USR-ul să se curețe, cu ocazia acestui referendum, și de persoanele care ocazional își dau în petec făcând declarații la limita democrației. M-am gândit să-i ajut pe cei din USR cu câteva întrebări pentru referendumul intern:

  • Mașinile parcate pe trotuar la chermezele cu mici organizate de PSD sunt mai urâte ca cele parcate pe trotuar în zona Pipera și în jurul altor clădiri de birouri?
  • În câți ani preconizezi o alianță cu UDRM?
  • Dar cu PSD?
  • Pedeapsa capitală: da sau nu?
  • Drogurile sunt bune sau rele?
  • Consideri că Dan Barna e un lider ok sau super?
  • Era nevoie de acest referendum sau nu?
  • Mai bine Head of Ass-licking în USR sau lingușitor în PSD?
  • Ce e PLUS pentru tine?

Le pot utiliza pe toate, utile în a definitiva structura viitorului partid ce se va bate cu PNL, care să ajute mai mult PSD-ul în a-și păstra poziția, ori a menține o stabilă instabilitate politică.

Să fie primit.

Citește și:

Goțiu l-a pus la punct pe Barna: ”Îţi vei prezenta demisia pentru că ne-ai făcut să pierdem vremea?”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.