V-ați instalat aplicația Apel 112?

-


Apel 112 este aplicaţia pe care trebuie să o aveţi instalată pe telefon pentru ca Serviciile de Urgenţă să vă poată găsi în cel mai scurt timp dacă vă aflați în pericol. Aplicația este disponibilă din luna februarie, dar a devenit cunoscută în contextul Cazului Caracal, când Alexandra Măceșanu a sunat la 112 de trei ori și a oferit cât de multe informații a putut, dar în zadar. STS nu a reușit să-i localizeze apelul, ba, mai mult, polițiștii au fost trimiși pe piste false.

 

Aplicaţia „Apel 112” este gratuită şi poate fi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store.

Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Versiunile minime suportate de sistemele de operare ale telefoanelor mobile sunt iOS 5 şi Android 4.4.

Aplicaţia transmite coordonatele geografice ale apelantului la momentul iniţierii apelului de urgenţă către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Chiar dacă aplicaţia este instalată, aceasta nu va transmite automat localizarea, dacă numărul de telefon nu aparţine unui operator mobil din România, dacă nu există acoperire a operatorului care deţine numărul de telefon, dacă telefonul este în roaming.

DOWNLOAD APEL 112 pentru ANDROID

La prima accesare a aplicaţiei, trebuie să acceptați Termenii şi Condiţiile, iar apoi,  pe ecranul telefonului, sunt afişate latitudinea şi longitudinea corespunzătoare poziţiei.

Acurateţea informaţiilor de localizare depinde de calitatea semnalului GPS. Precizia locației poate varia de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri.

Coordonatele geografice ale locației se trimit automat în momentul apelului. Butonul „Trimite locație” se folosește în situația în care apelantul se deplasează și dorește transmiterea noii poziții. Locațiile transmise fără efectuarea unui apel la 112 nu ajung la operatorii 112.

Pe 24 septembrie, se împlinesc două luni de la răpirea Alexandrei Măceșanu și peste 5 luni de la dispariția Luizei Melencu, fata de 18 ani, tot din Caracal, care este de negăsit după ce a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă.

Cazul Caracal a scos la iveală incompetența autorităților în ceea ce privește gestionarea unei situații de criză și asta în ciuda faptului că aveau informații chiar de la Alexandra despre ceea ce i s-a întâmplat. De asemenea, acest caz a scos la iveală și nepăsarea acelorași autorități care nu au făcut nimic în cazul Melencu deși aveau informații solide.

Citește și:

UPDATE. Reconstituirea cazului Caracal. Dincă susține că le-a ucis pe cele două fete, însă corpurile lor nu au fost găsite


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.