Vacanța în Grecia se poate transforma într-un coșmar. Cazul Samothraki

-


Pentru sute de români, vacanța din acest an pe care au petrecut-o în Grecia s-a transformat într-un coșmar. Alături de alte mii de turiști, cele câteva sute de turiști români au rămas blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. MAE a transmis încă de săptămâna trecută că „urmare a unor defecţiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki şi retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul pasagerilor este asigurat doar de o ambarcaţiune auxiliară”.

 

În jur de 1.500 de oameni, printre care greci, bulgari, sârbi, francezi și români, care vor să părăsească insula și-au lăsat mașinile în port, ca să aibă șanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni. Unii au dorm în corturi, alții au găsit cazare la suprapreț, iar cei mai mulți au dormit pe unde au apucat.

Ioana Tianu, o româncă aflată în apropiere de insula Samothraki, a povestit la Digi24 care este situaţia pe insulă.

„Nu incendiile de vegetaţie sunt cea mai mare problemă, incendiul a fost stins de aseară. Absenţa feribotului e situaţie neplăcută, am informaţii că autorităţile au grijă de turişti, le-au oferit locuri de cazare.

Sunt cinci taverne în port care oferă mese gratuite turiştilor care au nevoie, fac tot posibilul să le ofere un confort. Mâine, miercuri, sunt trei curse pe zi pentru deblocarea situaţiei”, a povestit Ioana Tianu.

Ea a precizat că au mai existat probleme cu feribotul, din cauza valurilor foarte mari, dar nu în luna august, în vârf de sezon.

„Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”, a precizat o altă româncă.

MAE a informat despre problemele cu feribotul

Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Samothraki încă de săptămâna trecută.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euhttps://infocrisis.gov.gr/ (pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene), www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și:

Dăncilă, la finalul CEx: Am decis continuarea guvernării PSD-ALDE. Ponta nu e primit la guvernare

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.