EXCLUSIV. FOTO. Poliţia, arbitru electoral în comuna Vâlcele? Coarnă (SNPPC): „Nu există nici un motiv ca Iorga să trimită dispozitivul de rezervă acolo”

-


Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, susţine că forţele de rezervă ale IPJ Călăraşi au luat cu asalt, duminică, comuna Vâlcele, unde nu au fost semnalate ingerinţe care să împiedice buna desfăşurare a procesului electoral, „pentru a arbitra un conflict intern din cadrul organizaţiei locale a PNL”. De asemenea, acesta l-a informat pe ministrul de Interne, Marcel Vela, despre situaţia de la Vâlcele, şi acesta a promis că va face verificări şi va lua măsurile care se impun.

 

sursa foto: Jurnaliştii.ro

” În comuna Vâlcele, din judeţul Călăraşi, formată din două sate, cu circa 1500 de locuitori, în majoritate oameni în vârstă, nu au fost sesizate incidente electorale, însă este luată cu asalt de forţele de rezervă ale IPJ Călăraşi. Acţiunea nu are nicio legitimitate, însă sunt trimişi din ordinul domnului inspector-şef Iorga Marian, pentru a interveni politic în disputa internă din  cadrul PNL-ului local. Din această comună, este preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, membru PNL, iar domnului Iorga i s-ar fi promis că va rămâne în continuare la şefia Inspectoratului. Vă reamintesc că nu există nici un motiv legal care să justifice intervenţia forţelor de rezervă la Vâlcele. Este un conflict politic acolo şi prin lege poliţia nu are de ce să arbitreze o astfel de manevră politică”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, Dumitru Coarnă.

sursa foto: Jurnaliştii.ro

Potrivit acestuia, la Vâlcele se desfăşoară un conflict politic intern între liberalii locali, iar forţele poliţieneşti sunt implicate ilegal.

” I-am informat pe domnul Inspector General al Poliţiei Române şi pe ministrul de Interne, Marcel Vela, despre ce se întâmplă la Vâlcele. Nu mi se pare legal ca poliţia să fie implicată într-un conflict politic intern între diferitele grupări din PNL-ul local. Prin fişa postului. domnul inspector-şef  Marian Iorga trebuie să facă management poliţienesc şi nu politic. Aceste forţe de rezervă din cadrul IPJ Călăraşi intervin numai în situaţiile de urgenţă de la secţiile de votare. La Vâlcele nu se întâmplă nimic grav care să încurce procesul electoral, însă aceste forţe în loc să stea în repaus pregătite de intervenţie, sunt plimbate degeaba. Dacă vor fi nevoite să intervină la un incident real de la vreo secţie din judeţ, vor întârzia nejustificat din cauză că au fost trimise degeaba la Vâlcele „, a adăugat Dumitru Coarnă.

sursa foto: Jurnaliştii.ro

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că procesul electoral se desfăşoară duminică în condiţii foarte bune, fiind semnalate doar „incidente minore”.

„Procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în ţară, cât mai ales în diaspora, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt funcţionale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucţie şi, dimpotrivă, o fluidizare foarte bună a procesului electoral, ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări care, în sfârşit, au permis românilor din diaspora să îşi exercite dreptul de vot în cele mai bune condiţii”, a afirmat Ludovic Orban, la sediul central al PNL.

sursa foto: Jurnaliştii.ro

Potrivit acestuia, prezenţa la vot este bună şi, cel mai probabil, va fi cea mai mare din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale.

 

„Ne aşteptăm ca românii să vină la vot în număr mare, să-şi exprime voinţa şi să consfinţească, de fapt, un adevăr cunoscut, pe care nu aş vrea să-l exprim acum, dar pot să-l traduc aşa: că România se îndreaptă într-o direcţie normală”, a conchis premierul.

 

 

Citeşte şi:

Provocarea lui Dumitru Coarnă pentru ministrul de Interne: primele trei „înşurubări psd-iste”din sistem

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.