Vâlcov le-a pregătit ”surprize foarte plăcute”românilor. Dăncilă le va anunța marți

-


Consilierul primului-ministru Darius Vâlcov susține că proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata, urmând să fi prezentat de către Guvern marţi, 29 ianuarie, iar pe 5 sau 6 februarie va  începe dezbaterea acestuia în Parlament.

„Este gata, va fi anunţat marţi. Pe 5 sau 6 februarie va putea începe şi dezbaterea pe marginea acestuia, atunci când Parlamentul se întoarce”, a declarat Darius Vâlcov, la postul Antena 3.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de luni va avea loc probabil o ultimă discuţie a proiectului de buget în cadrul coaliţiei de guvernare şi cu UDMR.

De asemenea, Vâlcov a precizat că premierul Viorica Dăncilă a participat la majoritatea întâlnirilor de la Guvern privind proiectul de buget, iar din fotografia prezentată de liderul PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook ea a lipsit pentru că acea întâlnire a fost pentru a fi prezentate liderilor coaliţiei datele proiectului de buget.

„Doamna prim-ministru a participat la majoritatea întâlnirilor, ştia despre ce este vorba, a fost o prezentare pentru liderii coaliţiei”, a adăugat Darius Vâlcov.

În opinia sa, proiectul de buget pentru 2019 va cuprinde „surprize foarte plăcute”: o creştere de aproape jumătate a bugetului Educaţiei faţă de anul 2018, precum şi de creşteri consistente ale bugetelor Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Pe de altă parte, consilierul premierului a ţinut să sublinieze că Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 de instituire a „taxei pe lăcomie” nu va fi abrogată şi nici nu va fi modificată la momentul adoptării de către Parlament.

El a mai spus că Banca Naţională (BNR) este responsabilă, conform legii, de fluctuaţia monedei naţionale şi are datoria de a interveni pentru a ţine cursul sub control.

Citește și:

Djokovic a strălucit din nou la Australian Open. ”Matadorul” Nadal nu a avut nici o șansă

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.