Varianta latină a Daciei Sandero a picat testul de siguranţă

-


Versiunea latino-americană a Daciei Sandero, care este comercializată sub denumirea de Renault Sandero, a picat testul de siguranță, primind o singură stea la testele Latin NCAP. Pe continental european, Dacia Sandero a primit 4 stele.

 

Dacia Sandero este deficitară la capitolul Protecția ocupanților adulți, primind o singură stea, dar nici copiii nu sunt în siguranță la bord, cu 3 stele trecute la capitolul protecției acestora, scrie autoexpert.ro.

Sandero a fost catalogată pe piaţă din America Latină o mașină cu protecție slabă și la impactul lateral, din cauza structurii care nu absoarbe forțele loviturii.

Nici mașina cu cinci uși nu se bucură de dotări de siguranță care să-i aducă un scor decent la testarea Latin NCAP, pentru că, în versiune standard, nu dispune de centuri în trei puncte pentru toate cele cinci locuri.

De asemenea, lipsește de la bord sistemul ISOFIX pentru ancorarea scaunelor pentru copii, iar varianta Mini nu are sistem ESC (Electronic Stability Control).

“Cele mai populare mașini pot primi rezultate dezamăgitoare, iar acest lucru este greu de acceptat de către clienți. Încurajăm companiile auto să îmbunătățească aceste modele cât mai rapid”, a subliniat președintele Latin NCAP, Ricardo Morales Rubio.

Citeşte şi:

Tesla face concedieri masive pentru a scăpa de faliment

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.