Vârsta la care suntem cel mai fericiți. Când ajungem să fim mulțumiți de banii pe care-i avem și de aspectul nostru fizic

-


Cercetările arată că oamenii prezintă cel mai înalt nivel de fericire după vârsta de 55 de ani în trei categorii-cheie: situația lor financiară, aspectul fizic și bunăstarea generală. În toate cele trei domenii, participanții la studiu au raportat cele mai scăzute niveluri de fericire la vârsta de 45-59 de ani.

Când vine vorba de situația financiară, suntem cel mai puțin mulțumiți între 45 și 54 de ani și cel mai fericiți după vârsta de 55 de ani, mai spun cercetătorii. De asemenea, suntem cel mai puțin împăcați cu aspectul nostru fizic între 55 și 59 de ani și ajungem să fim cel mai mulțumiți de acesta după vârsta de 70 de ani.

Fericirea generală are, de-a lungul vieții, două puncte de maxim – o dată la vârsta de 23 de ani și din nou la 69 de ani. Participanții la această cercetare au raportat cele mai scăzute niveluri de fericire în jurul vârstei de 50 de ani.

Oamenii de știință consideră că legătura dintre bătrânețe și fericire nu este o coincidență. Există dovezi științifice că oamenii devin mai fericiți pe măsură ce îmbătrânesc, potrivit unui raport al Bank of America. „Cu toate că există teorii diferite cu privire la motivele pentru care se întâmplă acest lucru, cele mai multe dintre ele sunt de acord că o acceptare a faptului că înaintăm în vârstă este cea care promovează mulțumirea.

Pe de altă parte, preocupările privind economisirea banilor pentru pensionare, plata pentru facultatea copiilor și îngrijirea părinților noștri ajunși la bătrânețe ar putea contribui la nivelul scăzut al fericirii raportate în perioada de vârstă mijlocie.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.