Vela, la dezbaterea moţiunii simple de cenzură: „Cum ar fi arătat statistica pandemiei cu Viorica Vasilica Dăncilă – premierul României?”

-


Ministrul de Interne, Marcel Vela susţine că toate măsurile restrictive din perioada stării de urgenţă au fost corecte şi au avut drept scop protejarea sănătăţii populaţiei.

„Am pornit de la acelaşi start cu ţări precum Spania, Italia, Franţa, Belgia sau Marea Britanie, care astăzi înregistrează cifre tragice comparativ cu cele din România. Ceea ce ne demonstrează nouă – şi dumneavoastră ar trebui – că măsurile, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei”, a declarat Marcel Vela, în plenul Senatului.

Potrivit acestuia, toate deciziile au fost luate în urma unor analize tehnico-ştiinţifice, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, prin adoptarea unor măsuri excepţionale, cu efecte directe şi imediate pentru a proteja sănătatea populaţiei.

„În timp ce România înregistrează 930 de cazuri de persoane infectate la un milion de locuitori, Spania înregistrează 6.000, Franţa – peste 2.700, Belgia – peste 4.900, Italia – peste 3.800 şi Marea Britanie – aproape 4.000. Aceste cifre sunt grăitoare, nu motive, discuţii, cuvinte, fraze, propoziţii într-o moţiune sau alta. Aceste cifre arată că am luat cele mai bune măsuri. Reprezintă realitatea care nu poate fi contestată de niciun consilier din staff-ul dumneavoastră care vă formulează aceste texte de moţiune”, a adăugat ministrul de Interne.

Acesta a mai spus că orice demers care conduce spre mai puţine persoane infectate, spre mai puţine decese şi spre mai multe persoane vindecate este un un câştig pentru toată lumea, indiferent că este de stânga sau de dreapta.

„Vă rog să-i transmiteţi specialistului care a scris această moţiune să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să înţelegem cum ar fi arătat această statistică cu Viorica Vasilica Dăncilă – premierul României”, a adăugat Marcel Vela.

Semnatarii moţiunii simple de cenzură îi solicită ministrului de Interne „să plece” de la conducerea Internelor pentru că prin intermediul ordonanţelor militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Citeşte şi:

Vela: ”O stare de neîncredere, în sistemul sanitar, în autorităţi duce spre o destabilizare economică”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.