Veste proastă pentru cei cu centrale de apartament. Ce le pregătește UE până în 2030?

-


Emisiile de carbon din încălzirea rezidenţială pot fi drastic reduse dacă Europa va accepta interzicerea de noi instalaţii de încălzire pe gaze, cel mai târziu până în 2030, potrivit unui cercetător danez care a condus un studiu la nivel european pentru reducerea emisiilor sectorului de încălzire, scrie Mediafax.ro.

 

Brian vad Mathiesen, academician şi cercetător specializat în sisteme de energie inteligentă la Universitatea Aalborg din Danemarca, este coordonatorul principal al Heat Road Europe, un proiect finanţat de UE, menit să dezvolte o strategie europeană în domeniu. Proiectul a analizat sistemele de încălzire din 14 ţări membre UE, printre care şi România.

Potrivit acestuia, 50-70% din gospodăriile din UE ar putea fi deservite mai ieftin, prin intermediul reţelelor de termoficare.

De asemenea, o dată certă pentru interzicerea centralelor şi boilerelor pe petrol şi gaze ar trebui să fie inclusă în strategia europeană 2050 pentru emisii scăzute de dioxid de carbon, cu 2030 termen limită pentru instalarea de noi cazane pe gaz.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor UE intenţionează în prezent să extindă sistemele de furnizare a gazelor, nu le reducă, scrie Euractiv.

Citește și: 

Dragnea, pe culmile populismului în războiul său cu Serviciile Secrete. Ce ”le-a ordonat” lui Dăncilă și Teodorovici?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.